Hopp til innholdet

Eetu Koski utnevnt til konsernsjef

Eetu Koski utnevnt til konsernsjef

Medisinsk robotikk-selskapet Evondos Ltd, basert i Salo, Finland, har utnevnt M.Sc. (Econ.) Eetu Koski som konsernsjef i dag. Stefan Zilliacus, som har vært midlertidig konsernsjef siden begynnelsen av februar, vil forbli i selskapet som seniorrådgiver frem til august.

"Styret var på utkikk etter en motivert person, med bransjespesifikke ferdigheter og evne til å skape en ytelsesdrevet kultur i det dyktige og erfarne Evondos-teamet. Vi mener at Eetu Koski oppfyller disse forventningene, med over 20 års internasjonal erfaring innen helseteknologi. I sine tidligere stillinger har han oppnådd en betydelig vekst i salg og lønnsomhet – faktorer som begge er svært viktig for Evondos også», uttaler styreleder i Evondos", Wenche Rolfsen.

"Evondos utgjør en smart og innovativ løsning i den svært attraktive og interessante helseteknologibransjen. Selskapet tilbyr en robotisert medisinsk dispenseringstjeneste som allerede er brukt i over 80 kommuner i Norden, med over en million medisindoser trygt og sikkert levert direkte til tjenestemottakeren. Behovet for en robotisert medisinsk tjeneste er i en oppbygningsfase globalt, og den vokser raskt. Dette er en veldig interessant mulighet til å akselerere ytterligere vekst i dette markedet, gjennom å bidra til å spre Evondos’ innovative tjeneste til enda flere. Tjenesten bringer medisinsk sikkerhet for hjemmeboende til et helt nytt nivå, samtidig som det gir bedre tid til travle ansatte og kostnadsbesparelser for kommunehelsetjenesten", sier Eetu Koski om sin begrunnelse for å bli med på Evondos-laget.

Evondos har salgskontorer i Norge, Sverige og Danmark, mens over 60% av salget kommer fra eksport, hovedsakelig fra Norge. Selskapet sysselsetter ca 70 personer, hvorav ca 50 i Finland, der produksjon og FoU også finner sted.

Ved utgangen av 2018 vurderes tjenesten å være i bruk av ca 2500 sluttbrukere, med en nettoomsetning på over 4 millioner euro. Ved utgangen av 2017 inngikk selskapet en investeringsavtale med et norsk investeringsselskap, Serendipity Partners, som ble den største eieren av selskapet. Investeringsrunden var på over 20 millioner euro totalt.

Mer informasjon:
Eetu Koski, konsernsjef i Evondos
Wenche Rolfsen, styreleder i Evondos, tlf. +46 733 319 156

Eetu Koski, 46
Arbeidserfaring: Konsernsjef og konsulent, privat investor, country manager
Karriere: Health Tech Partners, Convatec, Algol Diagnostics, Nestle Health Care, Novartis Finland, Serres
Utdanning: M.Sc. (Econ.)
Familie: kone og ett barn
Hobbyer: Tennis, svømming, reiser, lesing, teater og museer

Del artikkel