Hopp til innholdet
For kommuner

Tjenestebeskrivelse

Roboten veileder tjenestemottaker til å ta riktig medisin til rett tid 

Evondos-tjenesten sikrer medisinhåndtering ved å hjelpe tjenestemottakere til å alltid ta riktig medisin i forskrevet dose til rett tid. Tjenesten bruker ferdigpakkede multidose medisinposer levert av et apotek, leser tiden for administrering av medisiner fra posens tekstfelt og opererer deretter. 

Evondos-tjenesten er kompatibel med alle multidoser på markedet. 

medicine-dispenser-evondos-img-2-1000px

 

Roboten gir veiledning til å ta medisiner, både ved å gi muntlige instruksjoner og lydsignaler, og ved å vise skriftlige instruksjoner på enhetens skjerm med indikatorlys. 

Om tjenestemottaker av en eller annen grunn ikke tar en dose, flytter roboten den ubrukte dosen inn i en låst medisinbeholder for å unngå å kompromittere medisinsikkerheten. Roboten varsler helse- og omsorgsorganisasjonen om hendelsen og det blir også lagt inn i systemloggen. Kun helsepersonell har tilgang til innholdet i den låste medisinbeholderen. 

medicine-dispenser-evondos-img-3-1000px

 

Helse- og omsorgsorganisasjonen kan overvåke medisinhåndteringen i sanntid via et eksternt helsevesen, også via en mobilapp. Pårørende kan også gis tilgang til denne informasjonen. Ved en glemt dose varsler roboten organisasjonen og sørger for manuel håndtering av den dosen. Den glemte dosen plasseres i et låst og sikkert rom, og forstyrrer ikke neste dose. 

medicine-dispenser-evondos-img-4-1000px


Tjenesten kan også brukes til å sende ulike meldinger til tjenestemottaker, for eksempel råd om å drikke mye vann på varme sommerdager, spørsmål om hvordan klienten har det, påmindelser fra helsepersonell om kommende behandlingstiltak eller advarsel om sen ankomst for besøk. 

 

Sikker oppbevaring av medisiner 

En Evondos-robot er en sikker måte å oppbevare medisiner hjemme. Bare helsepersonell har tilgang på disse medisinene, som er pakket i multidoseposer der roboten kun leverer riktig dose til rett tid. Medisinene er ikke tilgjengelig ellers, og eliminerer dermed enhver risiko for overdosering eller annen misbruk. 

Roboten overfører medisiner som ikke er tatt som instruert til en låst beholder som kun kan åpnes av helsepersonell. Roboten varsler også helsepersonellet på dette tidspunktet. 

Medisineringsroboten fører en elektronisk behandlingslogg over driften som oppbevares i systemet i flere år slik at den forblir tilgjengelig. 

Utviklet for profesjonelt bruk

Evondos-tjenesten er utviklet for å møte behovene til tjenestemottaker og helseorganisasjoner. Medisineringsroboten er brukervennlig, med bare en stor knapp å trykke på for å motta medisiner. 

Roboten gir veiledning til å ta medisin ved hjelp av lyd- og lyssignaler, med instruksjoner som både snakkes og vises som en tekst på skjermen. Meldinger som sendes til roboten kan leses med stor skrift på den store skjermen på enheten. 

Roboten informerer tjenestemottaker om neste planlagte tidspunkt for medisinering dersom det gjøres forsøk på å ta ytterligere for tidlig. Det er kun helsepersonell som har tilgang til den låste beholderen for medisiner som ikke er tatt. Helsepersonell kan logge seg på medisineringsroboten systemer ved hjelp av elektronisk identifikator eller personlige brukertilgangskoder. Roboten har en spesiell reisemodus fuksjon som gjør den i stand til å forhåndsdispensere medisiner i en periode når tjenestemottaker er på reise, med medisinpåmindelser som deretter sendes ut via tekstmelding til en mobiltelefon. 

Strømbryteren er inne i roboten og kun tilgjengelig for helsepersonell, og et internt batteri gjør at tjenesten kan fortsette i 24 timer under et strømbrudd. Roboten fungerer som normalt når den kjører på batteriene. Ved avbrudd i dataforbidelsen er ikke roboten i kontakt med kontrollsystemet (Telecare), dens loggdata vil bli lastet opp til systemet når dataforbidelsen gjenopprettes. 

Tjenestemottakere med stive ledd eller skjelvende hender kan ha problemer med å åpne en medisinpose, så roboten hjelper til ved å forhåndsskjære posen for umiddelbar bruk. 

Evondos® E300, Evondos® Anna og Evondos® Telecare systemene er alle CE-merket i hennhold til det Europeiske MDR direktivet. 

Vil du høre mer?

Vennligst fyll ut skjemaet nedenfor, så vil vi kontakte deg så snart som mulig!