Hopp til innholdet

Intervju: Intern Synnøve

Intervju: Intern Synnøve

Synnøve er utdannet sykepleier ved Lovisenberg Diakonale Høgskole. Hun studerer nå til mastergrad i entreprenørskap og innovasjon ved NMBU. Som en del av utdannelsen ved NMBU har hun i tre måneder vært intern hos oss i Evondos. Synnøve har tidligere jobbet i hjemmetjenesten, og jobber nå på et covid- testsenter ved siden av studiene.

Hvordan var veien din til internship her i Evondos? 

Som en del av studieløpet var den opprinnelige planen å dra til gründerskolen i Houston i USA, der jeg skulle ha internship denne våren. Dette var noe jeg hadde sett frem til, men gitt Korona-situasjonen lot det seg ikke gjennomføre. Det var en nedtur, men samtidig så jeg lyst på situasjonen og opplevde det som en døråpner til arbeidslivet i Norge. Etter å ha jobbet i helsetjenesten noen år har jeg sett at det er rom for effektivisering og forbedring på flere områder. Når jeg skulle søke internship, gjorde jeg dette med et ønske om å kunne jobbe i en bedrift som er med på å forbedre den norske helsetjenesten. Jeg hadde så vidt vært borti Evondos i praksis under sykepleiestudiet, og ble tidlig fascinert av teknologien. Etter å ha jobbet i hjemmetjenesten i en kommune uten elektroniske medisineringstjenester, så jeg virkelig behovet for denne innovasjonen. Jeg tok kontakt med Evondos, og ble svært glad når jeg fikk internship her. 

Hvordan har det vært å være intern i Evondos? 

Det har vært lærerikt og spennende å ha internship hos Evondos. Jeg føler at internshipet har bidratt til både profesjonell og personlig vekst. Samtidig har jeg lært mye om velferdsteknologi, og ser virkelig behovet for en omstilling av dagens tjenester. Nå sitter jeg igjen med mye kunnskap som jeg kommer til å ta med meg videre i jobbsammenheng. Spesielt morsomt har det vært å få benytte min helsefaglige bakgrunn i næringslivet. Som intern hos Evondosblir man tatt imot på en god og profesjonell måte, og man får være med på mange lærerike prosjekter som bidrar til faglig utvikling. Jeg vil anbefale et internship hos Evondos på det varmeste, og jeg håper å se mer av helsepersonell som tar videreutdanning innen innovasjon eller velferdsteknologi i årene fremover. 

Hva er det viktigste inntrykket du sitter igjen med etter å ha vært i ‘’ ny jobb’’ i 3 månder? 

Først og fremst må jeg si det kollegiale miljøet. Det har vært utrolig morsom å jobbe i et team, der alle er engasjerte og motiverte for å optimalisere den norske kommunehelsetjenesten. Jeg må også skryte av at de ansatte er flinke til å spille hverandre gode, og har stort fokus på trivsel. Ikke bare er relasjonene gode innad i bedriften, Evondos har også god kontakt med sine kunder. Til slutt må jeg si at overgangen fra å jobbe ute i pleien til å jobbe i bedrift, har vært en spennende omstilling og noe jeg har fått mersmak for. 

Hva er ditt beste tips til andre med helsefaglig-bakgrunn som ønsker å beveg seg bort fra direkte omsorg, og mer mot næringslivet og indirekte omsorg? 

Om man ønsker å teste ut hvordan det er å jobbe i næringslivet som helsepersonell, vil jeg bare si: "Gjør det!". 

Det er stort behov for utvikling i helsetjenestene, og jeg tror det finnes mange innovative og flinke helsepersonell som har mye å bidra med i næringslivet. 

Hvordan har det vært med et digitalt internship? 

Innledningsvis trodde jeg at et digitalt internship kunne være utfordrende, og at læringsutbyttet ikke ville bli like stort, men jeg må si at det har fungert overraskendebra. Jeg tror faktisk at man jobber mer effektivt og får deltatt på flere møter, ettersom man slipper å pendle. I tillegg tror jeg at en digital omstilling ville kommet før eller siden uansett, og vil fortsette å bli en del av arbeidshverdagen selv når pandemien har roet seg. Sånn sett har det vært en nyttig erfaring, da det trolig blir en naturlig del av arbeidshverdagen i årene som kommer. 

Likevel må jeg si at jeg har savnet å møte de ansatte fysisk. Jeg har vært heldig å få møte et par av de ansatte, noe som har vært veldig hyggelig, men jeg skulle selvfølgelig ønske jeg fikk treffe alle fysisk. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Evondos ønsker å takke Synnøve for en fantastisk innsats hos oss de tre siste månedene. Det har vært utelukkende positivt å ha Synnøve som intern, og vi ønsker flere velkommen i fremtiden.  

Synnøves hovedprosjekt har vært å rådføre seg med kommuner om prosessen ved å starte opp med Evondos tjeneste. Resultatet er en 4 minutter lang film, hvor hun tar oss gjennom de beste rådene for smidig implementering av elektronisk medisinering. Filmen kan du se her. Synnøve er utdannet sykepleier ved Lovisenberg Diakonale Høgskole. Hun studerer nå til mastergrad i entreprenørskap og innovasjon ved NMBU. Som en del av utdannelsen ved NMBU har hun i tre måneder vært intern hos oss i Evondos. Synnøve har tidligere jobbet i hjemmetjenesten, og jobber nå på et covid- testsenter ved siden av studiene.

Del artikkel