Faglederved Koppangtunet Ingrid Holsæther gir ut medisiner fra medisineringsroboten til Emma (103). Foto:Kathrine Geard, Fagbladet.
Leder for hjemmebaserte tjenester i Eidskog kommune, Gunn Gjester, forteller at de sleit med mange avvik, spesielt i hektiske faser rundt vaktskifter. Medisiner ble gitt til feil tidspunkt eller rett og slett «glemt gitt» som det gjerne het i rapporten.
Situasjonen skapte stress og utrygghet blant de ansatte. Derfor bestemte de seg for å prøve ut den nye Evondos-funksjonen, assistert medisinering, ved Koppangtunet.
Når jeg ble klar over muligheten for assistert medisinering, bestemte vi oss fort for å prøve dette ved Koppangtunet som et tiltak mot avvik. Vi satt i gang med 10 medisineringsroboter i assistert modus, og så raskt positive resultater forteller Linn Askerud, Velferdsteknologikoordinator i Eidskog kommune.
Du kan lese hele artikkelen om Koppangtunet på Fagbladet HER.
Slik fungerer funksjonen Assistert medisinering:
- Når Assistert medisinering er aktivert, opererer roboten lydløst, det vil si at den ikke varsler tjenestemottaker om å ta medisiner, verken med lys eller lyder.
- Tjenestemottaker har ikke tilgang til medisinene sine, men kan trykke på knappen og se neste medisintid.
- Helsepersonell har tilgang til innstillinger og funksjoner via menyen som vanlig.
- På sammendragssiden i Fjernpleiesystemet kan du se hvilke tjenestemottakere som for øyeblikket venter på assistanse.
- I tjenestemottaker-oversikten kan du se hvilke tjenestemottakere som har Assistert medisinering aktivert, og når neste medisin er tilgjengelig for hver av dem.
- Ved behov for å dokumentere etterlevelse kan tjenesten begrense manuelle rutiner ved å aktivere digital bekreftelse på medisininntak via robotens skjerm.
- Alle hendelser blir dokumentert i Fjernpleiesystemet som normalt.
- Alarmer håndteres på vanlig måte
Er du nysgjerrig på Assistert medisinering ? Kontakt oss gjerne for en nærmere prat om hvordan dette kan brukes i din kommune.