Hopp til innholdet

Finansavisen Kauppalehtis tiende årlige kåring av suksessfulle vekstbedrifter: Evondos i sørvest-Finland hadde den raskeste veksten i 2018

Finansavisen Kauppalehtis tiende årlige kåring av suksessfulle vekstbedrifter: Evondos i sørvest-Finland hadde den raskeste veksten i 2018

Den finske finansavisen Kauppalehti gjennomfører sin tiende utgave av Growers tour i mai 2019, der de fremhever de mest suksessfulle vekstbedriftene i de fem finske distriktene Oulu, Jyväskylä, Tampere, Turku og Helsinki. Prisen for beste vekstbedrift i Sørvest-Finland går til Evondos Oy, som leverer medisindispensere til hjemmesykepleien.

Denne prisen gjenspeiler den raske økningen i Evondos’ omsetning, som femdoblet seg fra 800 000 til 4 millioner euro mellom 2016 og 2018. Dette utgjør en gjennomsnittlig årlig omsetningsvekst på 116 prosent i samme periode.

“Prisen er et tydelig bevis på den raske ekspansjonen vi har jobbet målrettet for å oppnå. Den vitner om at strategien vår med å skape hurtig vekst i de nordiske landene, kombinert med en overgang fra forskning og utvikling til kommersialisering, har vært en stor suksess. En effektiv salgsstyring har vært en svært viktig driver for denne veksten. Vi har satt oss klare mål og overvåker gjennomføringen av disse, og vi utbedrer tjenesteavvik raskt,” forklarer administrerende direktør, Eetu Koski.

Evondos tar sikte på ytterligere vekst

“Målet vårt er å oppnå en årlig vekst på over 50 prosent de nærmeste årene, ved å gi kundene våre markedets beste kundeopplevelse. I årenes løp har vi lært oss å samarbeide tett med kundene våre i arbeidet deres med å modernisere praksisene sine ved å ta i bruk ny teknologi. Jeg tror at dette samarbeidet er en viktig årsak til vår raske vekst,” understreker Koski.

Evondos’ hovedkontor og produksjonsanlegg ligger i Salo i Sørvest-Finland. Tjenesten er derfor berettiget til å bruke nøkkelflagget til Forbundet for finsk arbeid. Den har blitt tatt i bruk av omtrent 150 lokale myndigheter i de nordiske landene. Selv om medisindispenserne i dag kun eksporteres til Norge, Sverige og Danmark, planlegger selskapet å utvide virksomheten sin til andre land i nær fremtid. Eksport utgjør for øyeblikket to tredjedeler av omsetningen.

Evondos’ største eiere er det norske private equity-firmaet Serendipity Partners, Magnus Ehrnrooth, Helene Ehrnrooth og Tradeka-Yhtiöt Oy.

For mer informasjon, kontakt
Eetu Koski, administrerende direktør, tlf.: +358 50 513 5373

Del artikkel