Hopp til innholdet

Rask oppstart og implementering i Ullensaker

Rask oppstart og implementering i Ullensaker

For en kommune i sterk vekst har det vært viktig å tenke nytt om hvordan helsetjenestene leveres, uten at det går på bekostning av kvalitet. Oppstarten med Evondos medisineringstjeneste har derfor vært et naturlig steg for Ullensaker kommune.

8. juni 2020 gjennomførte Ullensaker sin første opplæring med Evondos, gjennom avtalen de har med Hepro. To dager etter opplæringen hadde de allerede satt ut sin første robot! I dag har de startet opp i 3 avdelinger, og har 19 Evondos roboter i bruk.

Ifølge Anne Gunvor Nystrøm, prosjektleder i Ullensaker, har oppstarten med Evondos gått veldig bra.

Godt forberedt

"Noe av årsaken til at vi har lykkes med å komme så raskt i gang, er at vi har gjort et grundig forarbeid i form av kartlegging av tjenestemottakere, samt at vi har vært flinke på forankringsarbeid internt med god informasjon til alle som blir berørt", sier Anne Gunvor.

"Det har også vært viktig med god opplæring til alle ansatte. Vi er veldig fornøyde med opplæringen og oppfølgningen vi har fått fra Evondos. Vi får alltid rask hjelp dersom vi lurer på noe!"

Fornøyde tjenestemottakere

I dag brukes Evondos roboter i hjemmetjenesten i Ullensaker, og erfaringene har vært svært gode. "Tjenestemottakere som har fått tildelt Evondos medisineringsroboter er veldig fornøyde!", sier Anne Gunvor.

Hun ser for seg at de etter hvert også vil kartlegge andre brukergrupper, som for eksempel personer innen rus- og psykisk helse og i miljøarbeidertjenesten.

"Det å digitalisere medisinhåndteringen er framtiden, og jeg er glad for at vi nå har startet å gjøre dette til en integrert del av tjenesten!", avslutter hun.

Del artikkel