Hopp over navigasjon

Eetu Koski utnevnt til konsernsjef

Udgivelser | Leena Manner | 01.06.2018

Medisinsk robotikk-selskapet Evondos Ltd, basert i Salo, Finland, har utnevnt M.Sc. (Econ.) Eetu Koski som konsernsjef i dag. Stefan Zilliacus, som har vært midlertidig konsernsjef siden begynnelsen av februar, vil forbli i selskapet som seniorrådgiver frem til august.

"Styret var på utkikk etter en motivert person, med bransjespesifikke ferdigheter og evne til å skape en ytelsesdrevet kultur i det dyktige og erfarne Evondos-teamet. Vi mener at Eetu Koski oppfyller disse forventningene, med over 20 års internasjonal erfaring innen helseteknologi. I sine tidligere stillinger har han oppnådd en betydelig vekst i salg og lønnsomhet – faktorer som begge er svært viktig for Evondos også», uttaler styreleder i Evondos", Wenche Rolfsen.

"Evondos utgjør en smart og innovativ løsning i den svært attraktive og interessante helseteknologibransjen. Selskapet tilbyr en robotisert medisinsk dispenseringstjeneste som allerede er brukt i over 80 kommuner i Norden, med over en million medisindoser trygt og sikkert levert direkte til tjenestemottakeren. Behovet for en robotisert medisinsk tjeneste er i en oppbygningsfase globalt, og den vokser raskt. Dette er en veldig interessant mulighet til å akselerere ytterligere vekst i dette markedet, gjennom å bidra til å spre Evondos’ innovative tjeneste til enda flere. Tjenesten bringer medisinsk sikkerhet for hjemmeboende til et helt nytt nivå, samtidig som det gir bedre tid til travle ansatte og kostnadsbesparelser for kommunehelsetjenesten", sier Eetu Koski om sin begrunnelse for å bli med på Evondos-laget.

Evondos har salgskontorer i Norge, Sverige og Danmark, mens over 60% av salget kommer fra eksport, hovedsakelig fra Norge. Selskapet sysselsetter ca 70 personer, hvorav ca 50 i Finland, der produksjon og FoU også finner sted.

Ved utgangen av 2018 vurderes tjenesten å være i bruk av ca 2500 sluttbrukere, med en nettoomsetning på over 4 millioner euro. Ved utgangen av 2017 inngikk selskapet en investeringsavtale med et norsk investeringsselskap, Serendipity Partners, som ble den største eieren av selskapet. Investeringsrunden var på over 20 millioner euro totalt.

Mer informasjon:
Eetu Koski, konsernsjef i Evondos, tlf. +358 50 552 7423
Wenche Rolfsen, styreleder i Evondos, tlf. +46 733 319 156

Eetu Koski, 46
Arbeidserfaring: Konsernsjef og konsulent, privat investor, country manager
Karriere: Health Tech Partners, Convatec, Algol Diagnostics, Nestle Health Care, Novartis Finland, Serres
Utdanning: M.Sc. (Econ.)
Familie: kone og ett barn
Hobbyer: Tennis, svømming, reiser, lesing, teater og museer

Dele artikkelen

Mer om dette emnet

Oslo kommune og Evondos fortsetter det gode samarbeidet!

Udgivelser | Anette Landsverk Sæther | 04.11.2019

I flere år har Evondos levert løsning for automatisk medisinering til tjenestemottakere i Oslo. 1.november 2019 signerte Evondos ny kontrakt med Oslo kommune etter å ha vunnet delkonkurranse for avansert medisindispenser. En ny epoke med spennende samarbeid med en av Norges største oppdragsgivere har dermed startet.

Finansavisen Kauppalehtis tiende årlige kåring av suksessfulle vekstbedrifter: Evondos i sørvest-Finland hadde den raskeste veksten i 2018

Udgivelser | Leena Manner | 22.05.2019

Den finske finansavisen Kauppalehti gjennomfører sin tiende utgave av Growers tour i mai 2019, der de fremhever de mest suksessfulle vekstbedriftene i de fem finske distriktene Oulu, Jyväskylä, Tampere, Turku og Helsinki. Prisen for beste vekstbedrift i Sørvest-Finland går til Evondos Oy, som leverer medisindispensere til hjemmesykepleien.

Helseteknologiselskapet Evondos inngår samarbeid med Tradeka-invest for å sikre vekst

Udgivelser | 12.12.2018

Evondos har sikret finansiering av vekst i de kommende årene gjennom en rettet emisjon vedtatt i en ekstraordinær generalforsamling. Det finske samvirkeforetaket Tradeka-Invest har etter avtalen investert 2 millioner euro i Evondos, i tillegg til ytterlige investeringer fra Serendipity Partners, en av Evondos hovedinvestorer siden i fjor. Disse avtalene avslutter investeringsrunden.